ECORO EV TİPİ TEZGAHALTI İÇMESUYU ARITMA SİSTEMİ

   

 TERS OZMOZ İÇMESUYU ARITMA

KENDİ SUYUNUZU KENDİNİZ ÜRETİN!!!

        

 

Filtrasyon Kademeleri
1- Ön filtre ile suda mevcut tortu ve partiküller 5µ seviyesine kadar kadar filtre edilir.
2- Aktif karbon filtre kartuşu ile klor ve organik maddeler adsorbe edilir. Koku, renk ve tat iyileştirilir. Membran klorun yıpratıcı etkilerinden korunur.
3-İkinci tortu filtresi ile sudaki bakiye tortu 1µ mertebesinde filtre edilir.
4- Membran ile istenmeyen iyonlar sudan uzaklaştırılır. %99 oranında bakteri ve mikroorganizma arıtımı yapılır.
5-Rezerv tankından gelen su musluğa verilmeden önce tekrar karbon filtreden geçirilerek tat ve kokusu mükemmelleştirilir ve içime hazır hale getirilir.

5 AŞAMA INLINE 10'' KARTUJ FİLTRE

Ozmoz tabiatta kendiliğinden gerçekleşen bir doğa olayıdır. Bitkilerin kökleri vasıtası ile topraktaki suyu emip üst dallarına kadar iletmesi bu yöntem sayesinde olur. Doğadaki ozmoz olayını, tersine çevirerek su arıtımda kullanabilmek için suya osmotik basınçtan daha yüksek bir basınç uygulamak gerekir. Bu basıncı bir pompa sayesinde oluşturarak yarı geçirgen bir membrana (özel bir tür filtre) uygularsak suyun saf kısmı membranın üretim kısmına geçerken, bakteri, pirojen, organik madde, ve iyonlar atık kısmında kalır ve dışarı şarj edilir. Bu saflaşma oranı ise değişen parametrelere bağlı olarak %95-%98 arasında değişir. Yani 1600 iletkenliğinde giren örnek bir su çıkışta 80-32 iletkenlikte ve saflaşmış olarak çıkar.

Ozmoz günümüzde bilinen ileri bir filtrasyon teknolojisidir. Bu teknoloji yeni su filtrasyon teknolojileri içinde önemli bir yere sahiptir. Yeraltı kaynaklarından gelen suyun soframızda güvenle ve lezzetle kullanılabilmesi için, içindeki kimi zararlı maddelerden arındırılması gerekir. Bunun için en etkili yöntemlerden biri ters ozmozdur. Suyun yer üstüne çıkarken biriktirdiği kimi mikroorganizmalardan, hayvancılık, tarım ya da yerleşim birimlerinden gelen nitrat türü zararlı maddelerden arındırılmasını, işlenmiş içme suyu olarak soframıza ulaşmasını ters ozmoza borçluyuz. Daha teknik olarak bakıldığında; ters ozmoz, filtre edilmemiş suyun basınç uygulanarak, yarı geçirgen zardan geçirilerek filtre edilmesidir. Bu uygulama suyun yapısındaki çözünmüş tuzları, metal iyonlarını ve mikro organizmaları filtrelemede çok etkindir. Bir başka deyişle su tüm mikroorganizmalardan, yani, bakteriler, protozoalar, ozonlama sonucu oluşan yan ürünlerden, belli mineraller, iyonlar ve kirlilik oluşturabilecek tüm maddelerden arındırılır. Ters ozmoz organik ve biyolojik kalıntıları, klor, flor, bakteriler, aktif maddeler, fosfatlar, sülfatlar, ağır metaller, sodyum, kalsiyum, magnezyum gibi su sertliğini etkileyen mineralleri ayrıştırır. Hayvancılık, tarım veya yerleşimlerden gelen nitratı en etkin olarak temizleyen yöntemdir. Kaynak suları toprak katmalarından geçerken doğal olarak zararlı ögelerden temizlenir. Ancak, nitrat gibi bazı kimyasal bileşenler bu süreçte kolayca temizlenmez, bu nedenle miktarları çok yüksek kalabilir ya da mevsime göre değişiklik gösterebilir. Ters ozmoz nitrat gibi sağlığa zararlı maddeleri en iyi temizleyebilen sistemdir
ozmoz ve ters ozmozun tanımları:
ozmoz: Farklı saflıklardaki iki sıvı (arıtılmamış su ve saf su) yarı geçirgen bir zarla ayrıldığı zaman, saf olan su membrandan (zardan) daha az saf olan arıtılmamış su tarafına doğru geçiş gösterir. Bunun nedeni arıtılmamış suyun saf olmaması nedeniyle sahip olduğu ozmotik basınçtır. Saf suyun arıtılmamış su tarafına doğru geçerek bu koldaki su miktarını artırdığı gözlenir. Saf suyun geçişi zarın iki tarafındaki basınç eşit olana kadar devam eder. Bu kimyasal olaya ozmoz denir.
Ters Ozmoz: : Aynı düzenekte arıtılmamış su koluna ozmotik basıncı aşacak zıt bir basınç uygulanırsa yarı geçirgen zardan su akışı ters döner. Buna ters ozmoz denir. Bu geçiş sırasında arıtılmamış suyun içersinde saflığı engelleyen maddeler zardan geçemezler. Ters ozmoz, dışkıdan bulaşan ve diğer arıtma sistemlerinin etkisiz kaldığı cryptosporidium parvum adlı paraziti en etkin olarak temizleyen yöntemdir. Suda yer alan ve total çözülmüş katı maddeler (TDS) adıyla anılan klorid, klor, sülfat, karbonat, sodyum, magnezyum ve kalsiyumun suda fazla miktarda olması lezzetini olumsuz etkiler. Bu miktarın litrede 1000 mg'den daha fazla olması durumunda su aşırı derecede lezzetsiz hale gelir. Ters ozmoz bu maddelerin %99'unu sudan ayırarak suyun lezzetli ve standart olmasının alt yapısını oluşturur.