YENİ ÜRÜN

Selecto Gıda/İçecek Sanayi Filtrasyon Sistemleri

Post-mix Filtreleri

Big-Bubba Kartuj Filtreler

FILTRAN KARTUJ FİLTRELER

NSF Onaylı Antiskalantlar

SERAMİK MEMBRANLAR

VIPOL ANTİSKALANTLAR 

 MEMBRAN YIKAMA KİMYASALLARI  

ALGASİD - YOSUN ÖNLEYİCİ

 

Bize Ulaşın :

Ferhatpaşa Mh. Mareşal Fevzi Çakmak Cad. No:28/A

Ataşehir/İstanbul

Tel:0216 660 04 10 -11

Fax: 0216 660 04 71


e-mail: info@ceyka.com.tr

 

 

 

 

 

 

 OZONLA DEZENFEKSİYON

 

 

 

 

Ozon gazı; doğada, güneşten gelen mor ötesi ışınların atmosferdeki oksijeni parçalayarak ozon moleküllerine çevirmesi sonucu oluşur. Teknolojik olarak ise, elektron boşalımı yardımıyla soluduğumuz havadan ya da saf oksijenden elde edilir.

 

Ozon, oksidasyon gücü yüksek bir gaz olması nedeniyle, dezenfeksiyon amacıyla özellikle son yıllarda yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Doğal bir dezenfektan oluşu, kullanım alanlarının hızla yaygınlaşmasına ve güvenle kullanılmasına neden olmuştur.

 

Ozon, oksidasyon gücü çok yüksek olan bir gaz ve bilinen en kuvvetli dezenfektandır. Yüksek oksidasyon kuvveti, ozonun bakterilerin tahribatında tam etkin bir rol oynamasına sebep olur. Ozon gazının dezenfeksiyon etkisi, aynı şartlar altında klorunkinden 3125 defa daha fazladır. Spor, kist ve virüslere karşı klordan daha etkilidir.

 

Ayrıca ozon, havada bulunan oksijenin parçalanması yoluyla elde edildiği için kararsız yapısı nedeniyle dezenfeksiyon görevini tamamladıktan sonra daima hammaddesi olan oksijene dönüşür. Ozon gazının dezenfeksiyon sonrasında artık ve kalıntı bırakmayan tek dezenfektan oluşu, özellikle gıda sanayinde kullanımını, diğer dezenfektanlara göre avantajlı kılmaktadır.